مراقبتهای لازم قبل و بعد از آرامبخشی
همیشه شروع هر چیزی که ناشناخته باشد و برای اول امتحان میکنید، ممکن است نگرانکننده و همراه با استرس باشد. اما باید بدانید اگر نکاتی که از قبل به شما گوشزد شده را دقیق انجام دهید، دیگر جای هیچ نگرانی و ترسی نیست.
دندانپزشکی در آرامبخشی یکی از روشهای مفید و پرکاربرد در دندانپزشکی است که به کودک شما و دندانپزشک اجازه میدهد در کمال آرامش به سلامت دندانها فکر کنند. در این مقاله قصد داریم درباره اقدامات و مراقبتهای لازم قبل و بعد از آرامبخشی صحبت کنیم، پس همراه ما باشید و اگر سوالی دارید میتونید در انتهای این مقاله از ما بپرسید.
مراقبتها قبل از انجام درمان تحت بیهوشی و آرامبخشی
در ابتدا باید با متخصص دندانپزشکی کودک خود مشورت بگیرید، چرا که دندانپزشک کودکان مناسبترین فردی است که میتواند بهترین درمان را برای کودک شما پیشنهاد دهد. در مرحله بعدی کودک شما باید زیر نظر مشاور و متخصص بیهوشی و آرامبخشی مورد ارزیابی قرار بگیرد و آماده درمان تحت آرامبخشی و بیهوشی شود. در ادامه روندی که باید قبل از انجام درمان با آرامبخشی انجام دهید را برای شما آوردهایم.
- بعد از معاینه دندان کودک توسط دندانپزشک و تشخیص دندانپزشک کودکان به درمان تحت آرامبخشی و بیهوشی، باید با هماهنگی دندانپزشکی زمانی برای معاینه کودک توسط متخصص آرامبخشی و بیهوشی در نظر بگیرید.
- با هماهنگی متخصص بیهوشی آزمایشاتی قبل از درمان از کودک گرفته میشود تا با اطلاعات دقیق از وضعیت جسمانی کودک، درمان برای او انجام شود. باید توجه داشته باشید اگر کودک شما بیماری خاصی دارد، دارو خاصی مصرف میکند یا به بعضی از چیزها حساسیت دارد، حتما این موارد را با دکتر بیهوشی درمیان بگذارید.
- متخصص دندانپزشکی کودکان بعد از مشورت با متخصص بیهوشی بر حسب تعداد دندان خراب کودک و آزمایشات گرفته شده از کودک ساعت درمان و مدت زمان درمان را به شما والدین میدهد.
- حتما جدول غذایی زیر را به خاطر بسپارید، چرا که قبل از درمان این مواد غذایی در این فواصل نباید توسط کودک مصرف شود.
- اگر در روز درمان علائمی از بیماری مثل سرماخوردگی، کرونا، تب، سرفه و … در کودک مشاهده کردید حتما با متخصص بیهوشی این مورد را در میان بگذارید.
- بهتر است همراه خود برای یک دست لباس و شلوار اضافی از کودک و یک پتو داشته باشید.
- در صورت ممکن قبل از درمان کودک خود را به دستشویی ببرید.
تمامی مواردی که برای مراقبتها قبل از آرام بخشی گفته شد اعم از رعایت مصرف مواد غذایی قبل از درمان، آزمایشات استاندارد و رادیوگرافی دندان میتوان عوارض آرامبخشی و بیهوشی را به حداقل برساند.
اقدامات و مراقبتهای حین و پس از مصرف داروهای آرامبخشی
زمانی که به همراه کودک به بیمارستان جهت درمان تحت آرامبخشی مراجعه میکنید. تیم بیهوشی به کودک داروهای مورد نیاز برای شروع درمان را خواهند داد. این داروها ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد تا تاثیر بگذارد. باید توجه داشته باشید در این مدت به کودک خود آشامیدنی بدون نظر متخصص بیهوشی ندهید و در تمام این مدت کودک را در کنار خود نگه دارید و کامل تحت نظر بگیرید چرا که کودک بعد از داروهای آرامبخشی احساس خوابآلودگی میکند و نباید بدون نظرات والدین حرکت کند.
روشهای مختلفی برای دعوت کودک به آرامبخشی وجود دارد که متخصص بیهوشی و آرامبخشی برحسب سن کودک، وزن، حساسیت، ترس و اضطراب، گریه کودکان در دندانپزشکی و عوامل دیگر یک یا چند مورد از آنها را همزمان انتخاب میکند. در زمان شروع آرامبخشی، متخصص بیهوشی در مورد نحوه مراقبت از کودک و مانیتورینگ نیز اطلاعات لازم را به والدین میدهد. در روش آرامبخشی کودک خود نفس میکشد و وابسته به دستگاه بیهوشی نیست و البته تمام علائم کودک توسط دستگاه مانیتورینگ مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مراقبتهای بعد از درمان آرامبخشی
در زمان عمل آرامش خود را حفظ کنید و کاملا به تیم آرامبخشی و بیهوشی خود اعتماد کنید. توجه داشته باشید در طول درمان اجازه ندارید وارد اتاق درمان بشوید و بلافاصله بعد از درمان میتوانید تا بیدار شدن کامل کودک در کنار دلبندتان باشید.
توجه داشته باشید پس از اتمام درمان کودک به مدت چند ساعت حالت خوابآلودگی دارد و نمیتواند تعادل خود را حفظ کند، بنابراین بهتر است در این مدت در کنار کودک خود باشید و او را تنها نگذارید. در ادامه به صورت موردی مراقبتهای بعد از درمان آرامبخشی را توضیح خواهیم داد، همراه ما باشید.
- بعد از اتمام کار برای مدت کوتاهی باید در محیط درمان بمانید، تا از کودک شما مراقبت شود و اگر در صورت نبود مشکل میتوانید کودک خود را به خانه ببرید.
- ممکن است بعد از درمان در همان ساعتهای اولیه، حس تهوع و استفراغ به کودک دست بدهد، بنابراین بسیار مهم است که در این مدت همراه کودک خود باشید.
- توجه داشته باشید، بعد از کار دندانپزشکی تازه کار شروع میشود و والدین نقش بسیار مهمی در ادامه روند درمان خواهند داشت. بنابراین به توصیههای متخصص دندانپزشک کودک خود کامل عمل کنید.
- دو ساعت بعد از درمان میتوانید به کودک خود غذا و مایعات بدهید. البته بهتر است با آب و مواد غذایی سبک شروع کنید. توصیه میشود غذای چرب برای شب اول به کودک داده نشود.
- توجه داشته باشید بعد از اینکه کودک را به خانه بردید، طبق توصیه متخصص دندانپزشکی کودکان روزی چند مرتبه دندان و لثه کودک را با آب نمک ولرم یا شربت آنتی هیستامین ماساژ و شست و شو دهید.
- چکهای منظم را فراموش نکنید. یک هفته بعد از درمان، یک ماه بعد از درمان و سه ماه یکبار برا ارزیابی دندانها مهم و ضروری است.
سخن پایانی
توجه داشته باشید به زور نمیتوان کار دندانپزشکی برای کودک انجام داد، چرا که ممکن است خاطره بدی را برای کودک به همراه داشته باشد و در بزرگسالی نیز همچنان با ترس و اضطراب به آن فکر کند. همچنین ممکن است بر خلاف درمان تحت آرامبخشی و بیهوشی که در یک جلسه و در کمتر از یک ساعت درمان انجام میشود، کار مداوم به تاخیر بیفتد و سبب آزار و اذیت کودک، والدین و دندانپزشک شود.
بنابراین به متخصص دندانپزشکی کودکان یزد اعتماد کنید و با همراهی دندانپزشک و رعایت تمامی نکاتی که قبل و بعد درمان به شما میدهد، خاطره خوشی را در ذهن کودک خود از دندانپزشکی بسازید.