زبان هنر بهترین گزینه برای معرفی شخصیت حاج قاسم است
تهران – ایرنا – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فلسفه هنر باید بتواند انسان ها را به سوی خداوند سوق دهد، گفت: زبان هنر بهترین گزینه برای معرفی شخصیت حاج قاسم است.
به گزارش ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برنامه پاسداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و قدردانی از فعالان موسیقی از ویژه برنامه های سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر روز سهشنبه با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس بنیاد شهید و جمعی از هنرمندان پیشکسوت و جوان حوزه موسیقی در تالار رودکی برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین با گرامیداشت ایام دهه فجر و تبریک میلاد حضرت علی(ع) گفت: برگزاری این برنامه ابتکار خوبی از سوی دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر است که جای قدردانی دارد.
وی تصریح کرد: امسال در همه جشنوارههای فجر بزرگداشت های مختلفی در حوزه های فرهنگی و هنری از جمله حوزه کتاب، جایزه جلال، جشنواره های فیلم، تئاتر، موسیقی و … برای معرفی و تجلیل از آثاری که توانسته بودند به شخصیت بزرگ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بپردازند، اختصاص داده شد.
توجه به هنر در جامعه ای که در معرض آسیبهای اجتماعی است، امری مهم به شمار می رود زیرا وقتی جامعه ای از هویت خود فاصله میگیرد به طور قطع آسیب دیده و دچار لغزش میشود. بنابراین وقتی جامعه فرهنگی و هنری ما به شخصیت حاج قاسم سلیمانی میپردازد، با توجه به جنبههای نمادسازی و هویت ملی است که به آن پرداخته میشود.
حاج قاسم سلیمانی مظهر هویت ایرانی و اسلامی است
رئیس شورای هنر ادامه داد: حاج قاسم سلیمانی مظهر هویت ایرانی و اسلامی است. حاج قاسم قهرمان ایران و پهلوان جهان اسلام است و کمتر مولفهای به این گونه توانسته حوزه ایرانی و اسلامی را به یکدیگر پیوند بزند.
عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: در زندگی حاج قاسم سلیمانی عشق به ایران و ایرانی و علاقه به اسلام و اهل بیت(ع) موج می زند و این امر یک موضوع عادی نیست و توجه به آن مهم است.
همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی از عنوان «مکتب» برای ادامه راه حاج قاسم سلیمانی یاد کرده اند، این امر نشان دهنده نماد ایرانی اسلامی شخصیت حاج قاسم حاج قاسم است و هیچ زبانی مانند زبان هنر نمی تواند به این مقوله بپردازد.
اسماعیلی با اشاره به قطعه موسیقی «حاج قاسم زنده است» به خوانندگی غلامرضا صنعتگر گفت: این موسیقی در همان روزهای اول شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بر جان و دل همه مردم نشست و این عشق بی انتهای مردم به حاج قاسم را معنا می کرد که حاج قاسم همچنان زنده است و با همه مفاهیم قرآنی ما پیوند خورد و این قدرت موسیقی اصیل و شعر را نشان می دهد.
وی در عین حال تصریح کرد: بنابراین فلسفه هنر باید به گونهای باشد که بتواند انسانها را به سوی خداوند سوق بدهد.
در این آیین از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از صادق آهنگران، علیرضا افتخاری، علیمحمد مودب، غلامرضا صنعتگر، قاسم صرافان، علیرضا قزوه، امیر حسین سمیعی، محمدرضا چراغعلی، عبدالجبار کاکایی، میلاد عرفانپور، امیر مهدی حکیمی، محمدمهدی سیار، محمد حشمتی، آرش امینی، آرمان مهربان، امیر حقیقت، محسن حسینی، حسین ستاریفر، علی چراغی، حسین صیامی، محمد رسولی، میلاد هارونی، بهرام پاییز، امیر حسین زاده، سعید اسلامی، احسان جوادی، طاها چوگان باز، امید روشن بین و بلال حسنی دهنوی به عنوان هنرمندان پیشکسوت و جوان فعال در حوزه موسیقی با موضوع شخصیت حاج قاسم سلیمانی تقدیر شد.
سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۲ بهمن ماه به دبیری حسن ریاحی آغاز شد و روز چهارشنبه ۲۷ بهمن ماه پایان می یابد.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است